Stoelyoga

Het is mogelijk een gratis proefles te volgen op 29 September om 10.30-11.30 uur. Neem svp even contact met mij op voor de details.

Stoelyoga is een prachtige manier voor 55+ om op een veilige wijze de fysieke en mentale gesteldheid te verbeteren. Je kunt op ieder niveau stoelyogalessen volgen.

 De vele voordelen van stoelyoga zijn:

1)      Yoga verbetert je balans en stabiliteit
Een nverwachte val op latere leeftijd kan flinke gevolgen hebben. Het is belangrijk een goede balans te houden. Veel yogahoudingen richten zich hierop en versterken tegelijkertijd de spieren, die bijdragen aan een betere stabiliteit. Yoga helpt niet alleen het voorkomen van vallen, het helpt ook bij het opstaan en herstellen van een mogelijke val.

 2)      Yoga maakt je leniger
Het rekken en strekken maakt je flexibeler en vergroot je bewegingsbereik. Hierdoor sta je steviger in je schoenen en krijg je meer zelfvertrouwen.

 3)      Yoga maakt de botten en spieren sterker 
Lichaamsbeweging is essentieel voor het behoud en verbetering van botten en spieren. Dit maakt yoga uitermate geschikt voor ouderen met osteoporose en voor iedereen die dit willen voorkomen.

 4)      Door yoga leer je op de juiste manier te ademen en te ontspannen 
De oefeningen worden aangepast en zijn door iedereen uit te voeren. Iedere les  eindigt met een prettige ontspanning. Het bijwonen van een yogales is tevens een wekelijks uitstapje. Dat levert ongetwijfeld leuke contacten op!

Patrick heeft veel ervaring in het geven van stoelyoga en yoga.
Ik wens u veel plezier bij het volgen van stoelyoga.